dimecres, 14 de gener del 2015

L’exposició de la campanya “Jo no llenço res a terra. I, tu?” ja es pot visitar a l’Espai Cultural Font de la Mina

Les més de cent fotografies de totes les persones que s’han adherit a la campanya popular "per la neteja de l’espai públic que compartim", estan exposades al vestíbul de l’Espai Cultural Font de la Mina i es poden visitar durant tot aquest mes de gener. Després la mostra es presentarà de manera itinerant a diferents punts del barri perquè la pugui veure tothom.
Amb el  missatge “Cuido el meu barri i el meu carrer, com si fos casa meva. Jo no llenço res a terra. I tu?” l’Equip de Suport i Assessorament a les Comunitats de veïns i Veïnes i Mediació de conflictes comunitaris, del Consorci, que intervé a través de l’assessorament i la mediació per al seu bon funcionament, va voler personalitzar el compromís de la comunitat de la Mina a través d’aquesta iniciativa demanant l’adhesió de particulars i entitats. En la fase de llançament de la campanya es va convidar col·lectius representatius com ara els equips esportius infantils, la gent gran, els comerciants, les dones, els joves i les entitats, que han fet el primer pas i a partir d’aquí tothom va ser convidat a sumar-s’hi. Un dels dies de més visibilitat va coincidir amb la celebració del dia internacional dels drets dels infants, en el marc de la qual es va muntar un photocall que va tenir un gran seguiment. La campanya té com objectiu la promoció dels valors que generen bona convivència i el compromís personal dels veïns i veïnes que s’han volgut fer una foto, “donant la cara”, a favor d’un barri respectuós amb la seva gent i el seu entorn.
Hom pot considerar que l’organització bàsica de les comunitats de veïns i veïnes són la primera pedra que cal posar, per fonamentar el necessari entramat del que anomenem teixit social. Molt important i imprescindible per a tota societat que es vol regir pels principis de participació democràtica. Formar part d’una comunitat i responsabilitzar-se del seu bon funcionament és una bona escola de ciutadania.